De Bordeline-dans

Geplaatst op donderdag 17 juli 2008 @ 12:49 , 513 keer bekeken

Nika heeft gelezen: De borderline-dans van Anthony Walker
                                        

 

Anthony Walker is de nom de plume van een psychiater die getrouwd is geweest met een vrouw met de borderline persoonlijkheidsstoornis.

De borderline-dans
Anthony Walker
De borderline-persoonlijkheidsstoornis kenmerkt zich door een explosief mengsel van verschijnselen, zoals het opvallende vermogen om schijnbaar zelfvertrouwen en charme plotseling te laten omslaan in hulpeloosheid, razernij en zelfmoordneigingen; manipulatief gedrag; extreme verlatingsangst; zwart-witdenken,permanente problemen en ruzies met anderen; weinig zelfrespect en een chronisch gevoel van leegheid. Zo'n twee procent van de bevolking lijdt eraan, waarvan driekwart vrouwen. Toch krijgt deze stoornis weinig aandacht.

Walkers persoonlijke ervaringen maken duidelijk waarom. Mensen die met borderline-patiënten in aanraking komen, voelen zich vaak schuldig en hebben het gevoel dat zij tekortschieten. Dit geldt niet alleen voor familieleden en vrienden, maar ook voor veel therapeuten.

Anthony Walker is psychiater. Hij was getrouwd met een borderline-patiënte en schreef een huiveringwekkend, fascinerend en meeslepend verslag van zijn relatie -- van de eerste ontmoeting tot het eind van zijn problematische huwelijk. Op een bewonderenswaardige manier is hij erin geslaagd om weer te geven hoe moeilijk het is om te leven met iemand met een borderline-stoornis -- en tegelijk hoe ellendig iemand zich voelt die eraan lijdt. Het boek besluit met praktische psychiatrische informatie en adviezen.

Comment van Nika

echt verhelderend vind ik het tot nu eerlijk gezegd niet...het laat een hele heftige kant van borderline zien, lang niet iedereen is zo... deze vrouw is bv absoluut niet geschikt voor een relatie... nou geld dat voor de meeste borderliners wel, maar niet in deze mate...er zijn er zat die best een relatie kunnen hebben als ze er zelf goed aan werken...
dus echt duidelijk vind ik het niet, het belicht maar 1 kant..

ik neem terug wat ik heb gezegd... zal wel komen omdat'k nog in begin van het boek zat... kom nu af en toe hele stukken tegen waarvan ik denk..ja, dat zou ik ook gezegd/gedaan hebben... eigenlijk helemaal niet leuk, maar maakt het lezen wel bijzonder

kheb 'm uit nu... vind het toch wel een aanrader, zeker voor mensen met borderline of in de omgeving.... wel heftig en veel herkenning, maar ook erg zinvol geweest

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

maritje starstarstarstarstar

Dit is een superleuke en supergezellige club voor iedereen! Een lach, en traan, het kan hier allemaal! Wie voor gezelligheid en een leuke of ernstige babbel wenst, kom naar deze club! Niet aarzelen, doen!!!


coby starstarstarstarstar

"Dit is een superleuke club omdat er altijd wel iemand is waar je even mee kan kletsen op het forum "


Meer aanbevelingen