Boeken lezen!! op deze club

                                        

      

19 JARIGE BESTAAN  9-10-2004-2023
Welkom bij deze club. Deze club is voor mensen die om een of andere reden afhankelijk zijn van de computer, mede door hun ziekte! en of handicap nauwelijks buiten komen, of eenzaam en alleen zijn... Waarvoor wij hun een beetje plezier te gunnen in het lezen van een voorstelboek, via Boek online. Met heel veel info over boeken (zie nieuws) Tevens staan er leuke!! kinderprietpraat en mopjes!! op de club. Gezelligheid is het doel van deze Club. Er is altijd!! iemand thuis in het forum, Voor een luisterend oor... een lach en een traan, dat mag hier bestaan. Als deze club je aantrekt zou het leuk zijn een berichtje in het Forum te plaatsen zodat we een klein beetje kennis kunnen maken met elkaar en we je kunnen verwelkomen.
Liefs van het team.

 


 

                                        
 

Ik was niemand
Dave wordt vanaf zijn vierde keihard geslagen en uitgehongerd. Jarenlang probeert zijn moeder hem te breken. Haar onvoorstelbaar wrede spelletjes laten de jongen bijna voor dood achter. Alleen zijn dromen houden hem in leven, dromen waarin iemand voor hem zorgt en van hem houdt.
Ik heb geen thuis
Op een dag wordt er eindelijk ingegrepen. De school belt de politie, die Dave onmiddellijk naar het ziekenhuis brengt. Daar constateert men oude botbreuken, zware kneuzingen en ondervoeding. Dave wordt uit huis geplaatst. Maar hij blijft dapper op zoek naar zijn eigen plekje onder de zon.
Ik had geen naam
Dave zwerft van de ene opvangplek naar de andere. Uiteindelijk durft hij de confrontatie aan te gaan met zijn moeder. Daarna volgt een dramatische ontmoeting met zijn stervende vader. Nu kan Dave eindelijk de ketenen van zijn jeugd afschudden.

boeken katten

...

auteur Lynn Austin

 

Samenvatting
'Dochters van de kust' van Lynn Austin: een prachtige familiesaga. 

Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante

Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden.
Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde. 

Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen.
Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen.
Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit. 

Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer. 

Van Lynn Austins historische romans zijn in Nederland inmiddels zo'n 400.000 exemplaren verkocht.
Ze schrijft het liefste verhalen over meerdere generaties vrouwen.
Eerder schreef ze in dit genre onder andere 'Eva's dochters' en 'De boomgaard'.
Recensie(s)
Anna Nicholson reist naar Holland, Michigan, om de breuk met haar verloofde te boven te komen en antwoorden te vinden op al haar vragen. Ze raakt daar bevriend met Derk Vander Veen. Op hetzelfde moment begint Geesje de Jonge aan haar biografie, waarin ze vertelt over de reis van Nederland naar Michigan zo'n vijftig jaar terug. Geleidelijk ontstaat er een verhaal over liefde, verlies en Gods trouw. Derk, die haar verhaal leest, ziet overeenkomsten tussen Geesje en Anna; hij neemt zich voor de vrouwen met elkaar in contact te brengen. Dit keer duikt de auteur (1949) in de geschiedenis van het stadje waar ze woont en die heeft alles te maken met Nederland, aangezien de bevolking Nederlandse wortels heeft. Dat feit maakt deze familiesaga voor de Nederlandse lezers extra speciaal en zal de nodige herkenning oproepen. Net als in haar andere werken spelen mensen en hun relatie met God een grote rol en wordt er uitgedragen dat we op God moeten vertrouwen. Met al die historie, de innemende personages en boeiende verhaallijn kan het bijna niet anders dan dat deze pageturner na de veelgelezen romans 'Eva's dochters'* en 'De boomgaard'** weer een bestseller gaat worden.

D.E. Heerens

Heb het gelezen, en vind het een heel mooi boek.
Laura

Nika heeft gelezen: De borderline-dans van Anthony Walker
                                        

 

Anthony Walker is de nom de plume van een psychiater die getrouwd is geweest met een vrouw met de borderline persoonlijkheidsstoornis.

De borderline-dans
Anthony Walker
De borderline-persoonlijkheidsstoornis kenmerkt zich door een explosief mengsel van verschijnselen, zoals het opvallende vermogen om schijnbaar zelfvertrouwen en charme plotseling te laten omslaan in hulpeloosheid, razernij en zelfmoordneigingen; manipulatief gedrag; extreme verlatingsangst; zwart-witdenken,permanente problemen en ruzies met anderen; weinig zelfrespect en een chronisch gevoel van leegheid. Zo'n twee procent van de bevolking lijdt eraan, waarvan driekwart vrouwen. Toch krijgt deze stoornis weinig aandacht.

Walkers persoonlijke ervaringen maken duidelijk waarom. Mensen die met borderline-patiënten in aanraking komen, voelen zich vaak schuldig en hebben het gevoel dat zij tekortschieten. Dit geldt niet alleen voor familieleden en vrienden, maar ook voor veel therapeuten.

Anthony Walker is psychiater. Hij was getrouwd met een borderline-patiënte en schreef een huiveringwekkend, fascinerend en meeslepend verslag van zijn relatie -- van de eerste ontmoeting tot het eind van zijn problematische huwelijk. Op een bewonderenswaardige manier is hij erin geslaagd om weer te geven hoe moeilijk het is om te leven met iemand met een borderline-stoornis -- en tegelijk hoe ellendig iemand zich voelt die eraan lijdt. Het boek besluit met praktische psychiatrische informatie en adviezen.

Comment van Nika

echt verhelderend vind ik het tot nu eerlijk gezegd niet...het laat een hele heftige kant van borderline zien, lang niet iedereen is zo... deze vrouw is bv absoluut niet geschikt voor een relatie... nou geld dat voor de meeste borderliners wel, maar niet in deze mate...er zijn er zat die best een relatie kunnen hebben als ze er zelf goed aan werken...
dus echt duidelijk vind ik het niet, het belicht maar 1 kant..

ik neem terug wat ik heb gezegd... zal wel komen omdat'k nog in begin van het boek zat... kom nu af en toe hele stukken tegen waarvan ik denk..ja, dat zou ik ook gezegd/gedaan hebben... eigenlijk helemaal niet leuk, maar maakt het lezen wel bijzonder

kheb 'm uit nu... vind het toch wel een aanrader, zeker voor mensen met borderline of in de omgeving.... wel heftig en veel herkenning, maar ook erg zinvol geweest

 

Boek van het leven

Mooi

De noodkreet in de fles
Jussi Adler-Olsen
494 p.
Prometheus
Serie Q;3 - Carl Mørck
Oorspr. titel: Flaskepost fra P
2010

Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze flessenpost hebben gevonden.
Deze bevat een stukje papier dat met bloed is geschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is.
Langzaam maar zeker weten brigadier Mørck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens.
Mørck en Assad ontdekken in de loop van het verhaal dat er van de talrijke religieuze sekten die er bestaan in Denemarken, meerdere zijn die te maken hebben gehad met een of andere vorm van afpersing.
Verschillende sporen, het onderzoek naar de oude ontvoering en een actuele ontvoeringszaak kruisen elkaar.
Dit leidt tot een spannende achtervolging en een jacht op de in het nauw gedreven crimineel en eindigt in een onvermijdelijke, bloedstollende ontknoping.

Serie van 3 deel 3 Nusje aan het lezen

Aanbevelingen

coby starstarstarstarstar
"Dit is een superleuke club omdat er altijd wel iemand is waar je even mee kan kletsen op het forum "
papillon starstarstarstarstar
Echt een fijne club al 12 jaar als ik me niet vergis!Vriendschap en gezelligheid staat er boven aan!
maritje starstarstarstarstar
Dit is een superleuke en supergezellige club voor iedereen! Een lach, en traan, het kan hier allemaal! Wie voor gezelligheid en een leuke of ernstige babbel wenst, kom naar deze club! Niet aarzelen, doen!!!
omapok starstarstarstarstar
Bijv. "Dit is een superleuke club voor..."
suanli starstarstarstarstar
dit is een supper gezellige club elke keer als je er komt voelt het als je thuiskomt bij vrienden:)
eva3 starstarstarstarstar
Dit is een club voor allen die een Boeken en gezelligheid zoeken, en waar altijd iemand is voor een open oor en een praatje. Super gezellig.

Statistieken

moment..

Nieuwste Leden

  • Winny2067
  • torro
  • bommetje
  • c0wb0y
  • klaas88
  • luc___

Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

maritje starstarstarstarstar

Dit is een superleuke en supergezellige club voor iedereen! Een lach, en traan, het kan hier allemaal! Wie voor gezelligheid en een leuke of ernstige babbel wenst, kom naar deze club! Niet aarzelen, doen!!!


eva3 starstarstarstarstar

Dit is een club voor allen die een Boeken en gezelligheid zoeken, en waar altijd iemand is voor een open oor en een praatje. Super gezellig.


Meer aanbevelingen